Wanneer zet mijn kind de eerste stapjes en gaat hij/zij lopen?

Dit is een spannende periode voor elke ouder, Je kindje wordt nu echt groot! Je kindje gaat de eerste stapjes zetten wanneer hij/zij daar klaar voor is! Je kunt het lopen dus niet dwingen. Door te dwingen zal je het juist tegen werken. Het begint met zichzelf optrekken en staan aan de tafel, vanuit daar gaat je kindje voorzichtig proberen rond de tafel te stappen.

Wanneer zet mijn kleine de eerste losse stapjes?

Als je kindje eenmaal stevig staat zal het proberen stapjes los te zetten. Mocht je kindje dit spannend vinden kun je het altijd proberen met een langwerpig voorwerp, Je geeft dan het ene uiteinde aan je kindje en pak zelf het andere uiteinde. Bijvoorbeeld een pollepel. Als dit goed gaat laat de lepel dan langzaam los. Je kindje krijgt hierdoor het gevoel dat hij/zij zichzelf vasthoud maar loopt in feite dus los! Van hieruit zal je kindje beetje bij beetje meer zelfvertrouwen krijgen en uiteindelijk zelf los gaan lopen! Je zal zien dat je kleine op het begin graag iets vasthoud als hij/zij gaat stappen, je kindje denkt dan dat hij/zij een houvast heeft waardoor ze zelf kunnen lopen, dit gaat vanzelf over.

Gemiddeld is het zo, dat wanneer het kindje aan de tafel staan en al voorzichtig opzij stapt, het nog ongeveer 3 maanden duurt voordat je kindje los loopt.

Wanneer begin ik met eerste schoentjes?

Het is verstandig om met de eerste schoentjes te beginnen zodra je kindje aan de tafel gaat staan. Hierdoor staat je kindje steviger en zal het door de rubberen loopzolen niet uitglijden. De schoentjes moeten vooral heel soepel en licht zijn en het belangrijkste, vooral groot genoeg. Door deze schoentjes zal je kindje zekerder zijn wanneer hij/zij gaat lopen! Wil je meer weten over waar een goed eerste loopschoentje aan moet voldoen? Lees dan deze blog en zie onze video: