Smalle kindervoeten en kinderschoenen

Wat zijn smalle voeten? Voeten met een smalle voorvoet, een smal hielbeen (smalle hiel) en/of een lage wreef.


Kinderschoenen minder wijdt maken doormiddel van handig veters strikken


Schoenen smalle maken | Wilmo kinderschoenenVaak wordt om een schoen smaller te maken de schoen wat aangepast door een (badstof of bonte) binnenzool in de schoen te leggen. Natuurlijk maak je de schoen hier alleen maar wat minder wijdt, niet smaller. Je moet dus goed opletten of dit voldoende is. Als de schoen goed aansluit met een binnenzooltje is dit geen probleem en zal dit zeker geen nadelen hebben met het lopen! Sterker nog, het voordeel van een losse binnenzool is dat deze eruit gehaald kunnen worden wanneer de schoenen nat zijn geworden met het buiten spelen of gewoon door transpirerende voeten. De zolen zullen dan in verhouding met een vaste binnenzool meer vocht opnemen en makkelijker drogen als je de zolen uit de schoenen haalt! Een ander voordeel van badstof is dat je het uit kan wassen samen met het ondergoed.


Wist u dat? Wij schoenen op maat, extra smal kunnen makenTe smalle kinderschoenen


Er zijn enorm veel ouders die denken dat hun kind extreem smalle voeten heeft maar dat dit niet het geval is. Voor kinderen is het heel belangrijk dat ze schoenen dragen die niet te breed of juist te smal zijn. Hier zie je een plaatje met hoe een kinderschoen moet zitten:

Te smalle kinderschoenen | Wilmo kinderschoenen


Smalle kinderschoen merken

Merken die een mooie smalle pasvorm hebben en waar wij een positieve ervaring mee hebben zijn:


Piedro kinderschoenen | Wilmo kinderschoenen

Smalle Piedro kinderschoenen

Piedro maakt gebruikt van verschillende breedtematen, namelijk wijdte 2,5, wijdte 3,5 wijdte 5 en wijdte 6. Daarnaast kunnen veel modellen van Piedro goed versteld worden in wijdte doormiddel van een vetersluiting. Piedro maakt gebruik van extra smalle en smalle leesten. Natuurlijk heeft Piedro ook voldoende brede en extra brede leesten.

Smalle Piedro
jongensschoenen

Smalle Piedro
meisjesschoenen

Shop uw favoriete smalle Piedro jongensschoenen bij Wilmo Shop uw favoriete smalle Piedro meisjesschoenen bij Wilmo
Shop smalle Piedro jongensschoenen Shop smalle Piedro meisjesschoenen

Shop hier al onze smalle Piedro kinderschoenen


Jochie en Freaks smalle kinderschoenen

Smalle Jochie&Freaks kinderschoenen

Freaks is het kinderschoenen merk van het babyschoenen merk Jochie. Freaks maakt over het algemeen alleen maar smalle kinderschoenen, daarnaast krijgen ze ook een steeds grotere keuze in extra smalle leesten.

Smalle
Jochie&Freaks
jongensschoenen

Smalle
Jochie&Freaks
meisjesschoenen

Smalle
Jochie&Freaks
babyschoenen

Shop uw favoriete smalle Jochie&Freaks jongensschoenen bij Wilmo Shop uw favoriete smalle Jochie&Freaks meisjesschoenen bij Wilmo Shop uw favoriete smalle Jochie&Freaks babyschoenen bij Wilmo
Shop smalle Jochie&Freaks jongensschoenen Shop smalle Jochie&Freaks meisjesschoenen Shop smalle Jochie&Freaks babyschoenen

Shop hier al onze Freaks kinderschoenen


Giga smalle kinderschoenen

Smalle Giga kinderschoenen

Net als Freaks maakt Giga bijna alleen maar gebruik van smalle kinderschoen leesten. Natuurlijk maakt Giga ook gebruik van verschillende leesten Giga heeft namelijk ook extra smalle schoenen en schoenen met een gemiddelde leest.

Smalle Giga
jongensschoenen

Smalle Giga
meisjesschoenen

Shop uw favoriete smalle Giga jongensschoenen bij Wilmo Shop uw favoriete smalle Giga meisjesschoenen bij Wilmo
Shop smalle Giga jongensschoenen Shop smalle Giga jongensschoenen

Shop hier al onze Giga kinderschoenen


Trackstyle smalle kinderschoenen

Smalle Trackstyle jongensschoenen

Trackstyle (jongensmerk van Twins) is op het moment het bekendste Nederlandse merk op het gebied van smalle en brede kinderschoenen. Veel schoenen van Trackstyle worden geleverd in verschillende leesten daarom moet je bij aanschaf van deze schoenen goed opletten dat je de goede leest kiest.

Smalle Trackstyle
jongensschoenen

Shop uw favoriete smalle Trackstyle jongensschoenen bij Wilmo
Shop smalle Trackstyle jongensschoenen

Shop hier al onze smalle Trackstyle kinderschoenen


Twins smalle kinderschoenen

Smalle Twins meisjesschoenen

Twins (meisjesmerk van Trackstyle) is net als Trackstyle op het moment erg bekend op het gebied van verschillende leesten. Twins verkoopt namelijk enorm veel verschillende extra smalle en smalle kinderschoenen. Maar: Veel schoenen van Twins worden geleverd in verschillende leesten daarom moet je bij aanschaf van deze schoenen goed opletten dat je de goede leest kiest.

Smalle Twins
meisjesschoenen

Shop uw favoriete smalle Twins meisjesschoenen bij Wilmo
Shop smalle Twins meisjesschoenen

Shop hier al onze smalle Twins kinderschoenen 


Romagnoli smalle kinderschoenen

Smalle Romagnoli kinderschoenen

Romagnoli is in Nederland nog niet zo bekend als bovenstaande merken. Maar we merken wel dat deze schoenen over het algemeen smal worden geleverd. Romagnoli maakt ook veel gebruik van sluitingen die goed te verstellen zijn, zoals een vetersluiting. Vaak kunnen schoenen met een middel leest hierdoor toch als smal verkocht worden. Ook Romagnoli verkoopt niet uitsluitend smalle schoenen, Romagnoli verkoop ook veel schoenen met een gemiddelde Nederlandse leest.

Smalle Romagnoli
jongensschoenen

Smalle Romagnoli
meisjesschoenen

Shop uw favoriete smalle Romagnoli jongensschoenen bij Wilmo Shop uw favoriete smalle Romagnoli meisjesschoenen bij Wilmo
Shop smalle Romagnoli jongensschoenen Shop smalle Romagnoli meisjesschoenen

Bekijk hier al onze Romagnoli kinderschoenen


Piedro kinderschoenen | Wilmo kinderschoenen

Smalle Piedro Sportkinderschoenen

Piedro Sport maakt gebruikt van verschillende wijdtematen, namelijk wijdte 3,5 en wijdte 5 daarnaast kunnen alle modellen van Piedro goed versteld worden in wijdte doormiddel van een veter- of klittenbandsluiting. Piedro Sport maakt gebruik van extra smalle en smalle leesten. Natuurlijk heeft Piedro Sport ook voldoende brede en extra brede leesten.

Smalle Piedro sport
jongensschoenen

Smalle Piedro sport
meisjesschoenen

Shop uw favoriete smalle Piedro sport jongensschoenen bij Wilmo Shop uw favoriete smalle Piedro sport meisjesschoenen bij Wilmo
Shop smalle Piedro sport jongensschoenen Shop smalle Piedro sport meisjesschoenen

Shop hier al onze smalle Piedro sport kinderschoenen


Shop uw favoriete smalle Birkenstock slippers bij Wilmo

Smalle Birkenstock teenslippers

Birkenstock is het enige merk wat al vanaf de opening van Wilmo door ons verkocht wordt. Birkenstock staat al jaren voor kwaliteit; Stevige, verantwoorde en leuke teenslippers voor jongens en meisjes. Het voetbed van de slippers en sandalen van Birkenstock wordt gefabriceerd in 2 breedtematen. Daarom is het nagenoeg altijd zonder aanpassingen mogelijk voor ieder kind om deze geweldige slippers te dragen. 

Smalle Birkenstock
jongens slippers

Smalle Birkenstock
meisjes slippers

Shop uw favoriete smalle Birkenstock jongensschoenen bij Wilmo Shop uw favoriete smalle Birkenstock meisjesschoenen bij Wilmo

Shop smalle Birkenstock jongens slippers

Shop smalle Birkenstock meisjes slippers

Shop hier al onze smalle Birkenstock slippers


Wist u dat? Breedte en wijdtemaat twee verschillende dingen zijn?


In deze video leggen we uit wat het verschil is tussen breedte en wijdte: