Smalle kindervoeten en kinderschoenen

Wat zijn smalle voeten: Voeten met een smalle voorvoet, een smal hielbeen (smalle hiel) en/of een lage wreef.


Kinderschoenen smal (minder wijdt) maken

Schoenen smalle maken | Wilmo kinderschoenen

Vaak wordt om een schoen smaller te maken de schoen wat aangepast door een (badstof of bonte) binnenzool in de schoen te leggen. Natuurlijk maak je de schoen hier alleen maar wat minder wijdt, niet smaller. Je moet dus goed opletten of dit voldoende is. Als de schoen goed aansluit met een binnenzooltje is dit geen probleem en zal dit zeker geen nadelen hebben met het lopen! Sterker nog, het voordeel van een losse binnenzool is dat deze eruit gehaald kunnen worden wanneer de schoenen nat zijn geworden met het buiten spelen of gewoon door transpirerende voeten. De zolen zullen dan in verhouding met een vaste binnenzool meer vocht opnemen en makkelijker drogen als je de zolen uit de schoenen haalt! Een ander voordeel van badstof is dat je het uit kan wassen samen met het ondergoed.


Wist u dat? Wij schoenen op maat, extra smal kunnen maken


Te smalle kinderschoenen

Er zijn ook enorm veel ouders die denken dat hun kind extreem smalle voeten heeft maar dat dit niet het geval is. Voor kinderen is het heel belangrijk dat ze schoenen dragen die niet te breed of juist te smal zijn. Hier zie je een plaatje met hoe een kinderschoen moet zitten:

Te smalle kinderschoenen | Wilmo kinderschoenen


Smalle kinderschoen merken

Merken die mooi smal zijn en waar wij een positieve ervaring mee hebben zijn:

Piedro kinderschoenen

Piedro kinderschoenen | Wilmo kinderschoenen

Piedro maakt gebruikt van verschillende breedtematen, daarnaast kunnen veel modellen van Piedro goed versteld worden in wijdte doormiddel van een vetersluiting. Piedro maakt gebruik van extra smalle en smalle leesten. Natuurlijk heeft Piedro ook voldoende brede en extra brede leesten.

Bekijk hier al onze smalle Piedro kinderschoenen

Jochie&Freaks kinderschoenen

Jochie en Freaks smalle kinderschoenen

Freaks is het kinderschoenen merk van het babyschoenen merk Jochie. Freaks maakt over het algemeen alleen maar smalle kinderschoenen, daarnaast krijgen ze ook een steeds grotere keuze in extra smalle leesten.

Bekijk hier al onze Freaks kinderschoenen

Giga kinderschoenen

Giga smalle kinderschoenen

Net als Freaks maakt Giga bijna alleen maar gebruik van smalle kinderschoen leesten. Natuurlijk maakt Giga ook gebruik van verschillende leesten Giga heeft namelijk ook extra smalle schoenen en schoenen met een gemiddelde leest.

Bekijk hier al onze Giga kinderschoenen

Trackstyle jongensschoenenTrackstyle smalle kinderschoenen

Trackstyle (jongensmerk van Twins) is op het moment het bekendste Nederlandse merk op het gebied van smalle en brede kinderschoenen. Veel schoenen van Trackstyle worden geleverd in verschillende leesten daarom moet je bij aanschaf van deze schoenen goed opletten dat je de goede leest kiest.

Bekijk hier al onze smalle Trackstyle kinderschoenen

Twins meisjesschoenen

Twins smalle kinderschoenen

Twins (meisjesmerk van Trackstyle) is net als Trackstyle op het moment erg bekend op het gebied van verschillende leesten. Twins verkoopt namelijk enorm veel verschillende extra smalle en smalle kinderschoenen. Maar: Veel schoenen van Twins worden geleverd in verschillende leesten daarom moet je bij aanschaf van deze schoenen goed opletten dat je de goede leest kiest.

Bekijk hier al onze smalle Twins kinderschoenen 

Romagnoli kinderschoenen

Romagnoli smalle kinderschoenen

Romagnoli is in Nederland nog niet zo bekend als bovenstaande merken. Maar we merken wel dat deze schoenen over het algemeen smal worden geleverd. Romagnoli maakt ook veel gebruik van sluitingen die goed te verstellen zijn, zoals een vetersluiting. Vaak kunnen schoenen met een middel leest hierdoor toch als smal verkocht worden. Ook Romagnoli verkoopt niet uitsluitend smalle schoenen, Romagnoli verkoop ook veel schoenen met een gemiddelde Nederlandse leest.

Bekijk hier al onze Romagnoli kinderschoenen


Wist u dat? Breedte en wijdtemaat twee verschillende dingen zijn?

In deze video leggen we uit wat het verschil is tussen breedte en wijdte: