SPORTSCHOENEN WORDEN GEMAAKT MET EEN DOEL


Een sportschoen heeft van nature een minder sterke contrefort en wijde pasvorm omdat dit voor een belemmering kan zorgen tijdens het sporten. De voetbedden zijn extra verend wat ''luie'' voetspieren met zich mee kan brengen (hier vertel ik later in dit stuk meer over) en sportschoenen zijn gemaakt van synthetische materialen wat transpirerende voeten veroorzaakt. Nu bedoel ik hiermee niet dat alle sportschoenen slecht zijn voor de voeten, in tegendeel. De juiste sportschoenen bij de juiste sport is zelfs noodzakelijk! Maar gebruik een sportschoen waarvoor deze bedoelt zijn, namelijk: Sporten!


WAAROM IS PASVORM EN MATERIAAL BELANGRIJK?


Pasvorm, kwaliteit kinderschoenenSportschoenen worden bewust wat breder gemaakt zodat de schoenen niet knellen tijdens het sporten. Hierdoor passen de schoenen minder goed dan een degelijke pasvorm schoen als Piedro waar de schoen mooi aansluit om de voet van uw kind. De schoenen zitten dan inderdaad op het begin lekkerder omdat het lekker los en soepel zit, het nadeel hiervan is dat de voet gaat schuiven in de schoen en dus ook klachten als blaartjes kunnen opleveren. Stevige lederen schoenen moeten ingelopen worden omdat het leer vaak stug en hard is maar het voordeel hiervan is dat de schoenen perfect om de voeten zullen aansluiten wanneer deze volledig zijn ingelopen.

Sportschoenen worden altijd van synthetische materialen gemaakt omdat dit waterdicht en licht is. Het nadeel hiervan is dat uw zoon in vergelijking tot een lederen schoen, snel last krijgt van transpirerende voeten en dus een weke voethuid ontwikkeld wat ook klachten op kan leveren als blaren op het moment dat de sportschoenen gebruikt worden als dagelijkse schoen.

Schoenen moeten goed ademen!


KLACHTEN TIJDENS HET LOPEN: HOE VOORKOM IK DAT MIJN KIND KLACHTEN KRIJGT?


Kinderen hebben stevige schoenen nodig!

Doordat er meer vering in sportschoenen zit, krijgt de voet minder te voorduren tijdens het sporten, dit is noodzakelijk om klachten te voorkomen. Maar als u dagelijks op verende sportschoenen gaat lopen worden de voetspieren lui. De spieren worden niet getrained en daarom afhankelijk van sportschoenen. 80% van de klachten die ik in de winkel krijg zijn te verhalen op schoenen die te verend zijn en dus de voeten teveel verwennen. Klachten die voort kunnen komen uit verende schoenen zijn bijvoorbeeld; snel vermoeide voeten, niet lang kunnen lopen, platvoeten (door zwakke voetspieren), klachten in de knieën, verschillende soorten hielspoor, last van de heupen en spierpijn in kuiten/schenen. 

Een goed ondersteunende kinderschoen zorgt er dus voor dat de voetspieren van kinderen sterker worden en klachten voorkomen kunnen worden. Het is dus niet zo dat ieder kind altijd zijn volledige leven klachtenloos door het leven gaat, maar enorm veel klachten kunnen simpel vermeden worden door goede kinderschoenen. 


WIST U DAT: 70% VAN DE KINDEREN IN NEDERLAND OP VERKEERD ONDERSTEUNENDE KINDERSCHOENEN LOOPT..?


Te veel kinderen met verkeerd schoeisel

Onze winkel in Breda zit gevestigd in een groot winkelcentrum. Ik kijk dus vaak uit over een grote hal waar enorm veel mensen samenkomen, helaas zie ik dan veel te vaak dat kinderen op verkeerde schoenen lopen. Hopelijk kan ik door deze pagina meer mensen aan het denken zetten en over laten gaan om goede, stevige en verantwoorde schoenen voor hun kinderen aan te schaffen. Uw kind heeft maar één paar voeten en één periode dat ze groeien. Stuur uw kinderen in de juiste richting en zorg dat ze zo min mogelijk klachten krijgen.


VRAGEN?


Stel uw vragen aan Mike

Heeft u naar aanleiding van dit stukje tekst nog vragen aan mij? Stel deze gerust! 

U kunt mij of mijn vakkundige collega's 7 dagen per week bereiken via onze Facebookpagina om uw vragen openbaar te stellen, via de mail: webwinkel@wilmo.nl, telefonisch: 076 - 542 06 70 of WhatsApp: 06 - 131 42 726

Bedankt voor het lezen en graag tot horens! 

Mike Willemsen

Kinderschoenspecialist