Witte sneakers verzorgen en schoonmaken

De ideale sneaker voor het voorjaar en de zomer? Wilmo ziet graag witte schoenen rondlopen. Maar waarom is de witte sneaker zo ontzettend populair?

Het antwoord is eigenlijk heel erg makkelijk: ‘Je kunt ze namelijk overal bij combineren’. Of het nou zomer is, herfst, lente of winter, witte sneakers zijn voor elk seizoen een eye-catcher. Onder een dikke winterjas met een zwarte spijkerbroek of onder je korte broek in de zomer, met witte sneakers kun je simpelweg geen fout maken. Zelfs onder een compleet witte outfit vallen witte sneakers vaak best goed te combineren, probeer hier dan altijd kledingstukken van verschillende stoffen bij te combineren, dit staat dan altijd nét wat beter.

Witsel  Witsel - onderhoud set 
witsel Onderhoud set om jouw schoenen weer perfect wit te krijgen.

7.95 6.95

15.90 13.90

Als er bepaalde schoenen tijdloos zijn, dan zijn het witte sneakers. Sinds het eind van de 20e eeuw toen sneakers steeds belangrijker werden als kledingstuk, werden witte sneakers gedragen. Nu heeft Wilmo een hele collectie met witte sneakers waaronder die van Piedro, Jochie en Freaks, Romagnoli, EB Shoes en veel meer.

Maar dan, hoe houd je die witte sneakers wit? Kinderen spelen, klimmen, slepen hun schoenen over de grond. Dat gaat hem niet worden.. Of wel? Wilmo geeft al jaren advies in de winkel hoe je witte sneakers goed wit kan houden! Hiervoor kan je veel ‘’huis en keuken’’ producten gebruiken maar een goede poets is zeker noodzakelijk! Hoe gaat dit in zijn werking?

Video - Witte sneakers verven/witten als een professional

Tip 1: Onderhoud witte sneakers

Allereerst is het belangrijk dat je sneakers goed onderhoud om het eerste vuil en vlekken tegen te gaan. Afhankelijk van het materiaal waarvan de schoenen gemaakt zijn heeft u daarvoor een kleurloze poets (mooie glad lederen schoenen) of kleurloze water- en vuilafstotende spray (ruwe leersoorten zoals suède, nubuck en canvas) voor nodig. Een beschermlaag zorgt er namelijk voor dat uw schoenen er langer netjes uit blijven zien en het materiaal waarvan de schoen gemaakt is goed verzorgt is. We gaan ons focussen op glad leder schoenen, hier krijgen wij namelijk de laatste tijd de meeste vragen over!

Universele kleurloze creme voor leer Universele kleurloze spray voor alle materialen
Shop hier de beste kleurloze onderhoud set voor leder schoenen Shop hier de beste kleurloze onderhoud set voor Suede of Nubuck schoenen


Tip 2: Witte sneakers schoonmaken

Door een beschermlaag over de schoen te maken kunt u schoenen namelijk gemakkelijker schoonmaken! Schoonmaken van glad lederen sneakers kan met water en zeep. Dit betekend dat als u een goede kwaliteit schoen heeft aangeschaft u de schoen kunt schoonmaken onder een stromende lauwe kraan met een schuursponsje en afwasmiddel (iets ontvettend). Zorg dat het afwasmiddel goed afgespoeld wordt om vlekken te voorkomen! Dit kunt u in de onderstaande video bekijken hoe Wilmo dit doet. Extra tip: Vervang de veters, geeft de schoen weer een super nieuwe en frisse uitstraling, uitwassen geeft namelijk niet het gewenste resultaat!

Tip 3: Witte sneakers verven

Voordat u gaat beginnen met verven moet de verf EXTREEM goed geschud worden. Neem hier ook de tijd voor. De verf zit namelijk onderin het flesje. Is de verf niet goed geschud dekt hij niet goed. Dus: GOED SCHUDDEN! - Nadat uw schoenen weer helemaal goed opgedroogd zijn (24uur) kunt u de schoenen weer netjes gaan witten! Zorg altijd dat de schoenen ‘’natuurlijk’’ drogen, dit betekend dus niet laten drogen op een verwarming. Hier droogt leder namelijk van uit. Leder witte sneakers zijn altijd geverfd, dit betekend dat er altijd een andere kleur onder de witte laag zit. Daarom is het van cruciaal belang dat u het juiste onderhoudsproduct gebruikt. Namelijk witsel! Witsel is een witte sneaker verf dit extreem goed dekt. Wilmo heeft jarenlang gezocht naar het beste product en heeft ondervonden dat deze het aller, aller beste werkt!

Witsel

Witsel - Witte schoenen verven als een pro!
Shop hier uw Witsel om schoenen te witten als een professional

Tip 4: Witsel ALTIJD doseren, doseren en nog eens doseren

Het allerbelangrijkste van werken met witsel is zoals u misschien al kunt raden: Doseren! Op het moment dat u teveel gebruikt zult u zien dat u de schoenen TE wit en TE gemaakt verft. Daarom altijd de gouden stelregel: ‘’beter 2 of 3 keer heel dun werken dan 1x veel te veel gebruiken voor het beste resultaat’’

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit stukje tekst nog vragen aan mij? Stel deze gerust! 

U kunt mij of mijn vakkunidige collega's 7 dagen per week bereiken via:

Facebookpagina om uw vragen openbaar te stellen,

- Via de mail: webwinkel@wilmo.nl of

- WhatsAPP: 06 - 131 42 726

Bedankt voor het lezen en graag tot horens! 

Mike Willemsen

Mike Willemsen