Waar moet je op letten bij het zoeken van nieuwe teenslippers?

Het is zomer! Het liefst schuif je je voeten in een paar luchtige slippers. Helaas, heeft niet iedereen een fijne ervaring met het dragen van dit type schoen. Dit heeft vaak te maken met de stand van de voet, de pasvorm van de slipper en het voetbed. Er wroden tegenwooridig wel steeds meer verantwoorde slippers op de markt gebracht. Slippers met een comfortabel voetbed, waardoor je makkelijker een hele dag op slippers uit kunt houden!

Comfort is wat je zoekt

Niet alleen op kledinggebied is comfort helemaal trending, maar ook bij de schoenenmode. Sneakers en andere platte schoenen zijn een musthave in ieders schoenenkast, maar nu de zomer is aangebroken stappen we over op de meest comfortabele slippers en sandalen. Merken zoals Birkenstock, Teva of kipling lopen enorm voor als het gaat om modieuze slippers of sandalen, en lopen ook nog eens verantwoord.

sandaaltje

Wissel genoeg af

Voor slippers geldt dezelfde belangrijke regel als voor andere schoenen: wissel ze regelmatig af! Door te wisselen zorg je dat je spieren zich telkens iets anders trainen. Als je altijd dezelfde slippers draagt en vervolgens plotseling andere schoenen draagt, kan dit blessures geven in bijvoorbeeld de kuiten en knieën. Daarbij gaan je slippers door regelmatig te wisselen ook nog eens langer mee!

’De voet is de basis van het lichaam, als (kinder)voeten niet voldoende ondersteund en geholpen worden is de kans op klachten (met name op latere leeftijd) vele malen groter’’. – Mike Willemsen