Wat is suède?

Suède is een leersoort, het wordt gemaakt van de binnenkant van de huid (leer) dus niet de opperhuid. Suède heeft dus een losse structuur en is hierdoor wat minder duurzaam. Goed onderhoud is daarom een vereiste.

Voordelen:

- Suède is zacht
- Erg comfortabel
- Vormt snel naar de voeten
- Loopt lekker
- Goed op te ruwen waardoor de schoenen lang mooi kunnen blijven
- Luxe uitstraling

Nadelen:

- Meer werk om te reinigen/schoonmaken
- Moet vaker onderhouden worden
- Slijt sneller, minder duurzaam

Hoe onderhoud je suède?

schoonmaken suède schoenenStap 1: Maak de schoenen schoon

Je kan vieze/vuile suède schoenen schoonmaken met een suède blokje. Zoals je op bovenstaande video kan zien mag (en moet) je flink door schuren. Dit is mogelijk omdat het blokje niet schadelijk is voor het suède of de schoenen. 

Extreem vieze schoenen

Zijn de schoenen extreem vies door bijvoorbeeld olie/vet vlekken of pekel? Dan kunt u voordat u start met opruwen van de schoenen volledig reinigen met lauw water (onder de stromende lauwe kraan), de ruwe zeide van een schuurspons en wat afwasmiddel. 

U houdt de schoenen onder stromend lauw water en gaat met de ruwe kant van de schuurspons met daarop een druppel afwaasmiddel flink schuren. Dit klink erg heftig maar afwasmiddel is niet schadelijk voor de schoen en goed ontvettend. Daarnaast zorg je door het stromende lauwe water dat de schoenen mooi schoon worden. 

LET OP: Heeft u de schoenen volledig behandeld met water en zeep zorg dan dat de schoenen volledig droog zijn alvorens u met het schuurblokje te werk gaat. Laat de schoenen op natuurlijke wijze drogen, dus niet op de verwarming o.i.d. Hier kan leder(suède) hard worden en krijgt u het suède nooit meer soepel.

schoonmaken suède schoenenStap 2: Verzorging van het suède

Omdat suède een ruwe leersoort is kan je dit eenvoudig verzorgen. U spuit simpelweg met een anti-rain silliconen spuitbus van dichtbij in. De suède schoenen zullen donkerder op kleuren waarna de kleur binnen aanzienlijke tijd terugkeert. Er zijn enorm veel spuitbussen op de markt maar met deze spuitbus hebben wij de beste ervaring voor de verzorging van suède en eventueel geruwde nubuck soorten.

Onderhoudsproducten

Water- en vuilafstotende spray

Suède blokje

Shop hier uw onderhoudsproducten Shop hier uw onderhoudsproducten

Onderhoudsproducten

Shop hier uw onderhoudsproducten

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit stukje tekst nog vragen aan mij? Stel deze gerust! 

U kunt mij of mijn vakkundige collega's 7 dagen per week bereiken via onze Facebookpagina om uw vragen openbaar te stellen, via de mail: webwinkel@wilmo.nl of WhatsApp: 06 - 131 42 726

Bedankt voor het lezen en graag tot horens! 

Mike Willemsen

Mike Willemsen