Zijn sportschoenen geschikt voor dagelijks gebruik?

Op schoenen staan en spelen kinderen de hele dag. Uit onze ervaring is gebleken dat als deze voeten bekleed zijn met de verkeerde schoenen, dit nadelige gevolgen kan hebben voor de rest van het lichaam. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 50% van alle kinderen op niet goed passende schoenen loopt! Dit kan zeker gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de stand van de tenen, de stand van het hielbeen, de knieën en rug. Lichamelijke klachten op latere leeftijd kunnen voor een groot gedeelte met goede schoenen worden voorkomen!

Sportschoenen, rubberen laarzen, plastic slippers

Schoenen worden gemaakt met een doel:

Sportschoenen geven over het algemeen meer demping en ondersteuning, dit is heel goed tijdens het sporten, tijdens het sporten heb je juist meer ondersteuning en demping nodig (door een zachter en hoger voetbed)! Voor dagelijks gebruik zijn sportschoenen zeker af te raden. Naast dat de voeten hier enorm van gaan transpireren, worden de voet spieren erg lui en verwend. Hierdoor krijg je sneller en meer voet/been/heup/rug klachten.

Rubberen regenlaarzen hebben een zeer slechte en brede pasvorm en laten de voeten enorm transpireren, gebruik deze dus echt alleen in de regen of in de sneeuw!

Plastic slippers zijn handig voor bijvoorbeeld in douches op de camping of op een strand met veel stenen/schelpen, deze slippers zijn dus zeker niet bedoeld voor dagelijks gebruik! Er zit geen steun in en geen voetbed, waardoor je er snel naast gaat lopen. Kies liever voor een stevige slipper met een goed voetbed. Goede merken hiervoor zijn Teva en Birkenstock.

Waarom lederen schoenen?

Ten eerste ademt leer(om transpirerende voeten te voorkomen). Het is ook sterk en toch soepel (let op een rubberen loopzool). Een lederen schoen moet worden ingelopen, maar zodra deze is ingelopen sluit deze mooi aan om de voet. Lederen schoenen zijn daarnaast ook nog eens super gemakkelijk in onderhoud en duurzaam! Lederen kinderschoenen zijn voorzien van een stevig contrefort ( dit wordt ook wel het hielstuk genoemd. Lees hier alles over de contrefort!). Deze kinderschoenen zijn vaak ook voorzien van een voorgevormd en lederen voetbed dit zorgt ervoor, in combinatie met het hielstuk dat het hielbeen mooi recht in de schoen blijft staan.


Goedkoop = duurkoop!

Vaak als goedkopere (vaak kunststof/sportschoenen) schoenen worden aangeschaft zijn deze binnen de kortste keren kapot of versleten, waardoor u weer nieuwe schoenen moet kopen. Zo bent u alsnog evenveel geld kwijt bent per seizoen (goedkoop is duurkoop, ook bij schoenen!). Daarbij loop je vaak een seizoen op schoenen die te scheef afgesleten zijn. Doordat kunststof schoenen niet ademen gaan deze ook ontzettend stinken door transpirerende voeten.

Wil je onze voorraad verantwoorde kinderschoenen bekijken? Bekijk dan onze webwinkel! Hier kunt u schoenen online bekijken, reserveren en bestellen!