Over Piedro sport - en het draaisysteem

Piedro sport is een relatief nieuwe lijn in 2016 opgestart door Piedro. Met Piedro sport heeft Piedro een schoen ontwikkeld die 100% verantwoord zijn maar toch het uiterlijk van een sportschoen hebben. Deze sneakers zijn dan ook niet geschikt om te sporten maar juist voor het dagelijkse gebruik.
 
Naast dat de kinderschoenen van Piedro er hip, stoer en modieus uitzien is de basis van Piedro; Goede- en stevige kinderschoenen. Precies wat Wilmo belangrijk vindt. Wilmo is er net als Piedro van overtuigd dat goede en stevige kinderschoenen klachten aan de enkels, knieën, heupen en rug kunnen voorkomen.
 
Piedro wordt duurzaam gefabriceerd. Dit betekend dat de schoenen van Piedro gemaakt worden met producten zoals; leder, 100% rubber en handige stootneuzen. Hierdoor blijven de kinderschoenen van Piedro lang netjes en kunnen de schoenen een volledig seizoen gedragen worden.
 
De nieuwe modellen hebben 100% lederen voering, Zowel de binnen als buitenvoering. Leder is stevig, vormt mooi naar de voeten, slijtvast en neemt goed vocht op.
 
Het draaisysteem
Hoe gaat het nieuwe draaisysteem van Piedro sport nou precies te werk? Dat is eigenlijk heel simpel:
De sluiting is met BOA systeem, bekend uit de sportwereld. Je draait de knop om en dan gaan de nylon draadveters open, even opschroeven en klaar is kees! Helemaal nieuw, hip en makkelijk voor de stoere mannen ( en meiden natuurlijk ook).
  

 

Waarom een lederen voering? 

Ten eerste ademt leer(om transpirerende voeten te voorkomen). Het is ook sterk en toch soepel (let op een rubberen loopzool). Een lederen schoen moet worden ingelopen, maar zodra deze is ingelopen sluit deze mooi aan om de voet. Lederen schoenen zijn daarnaast ook nog eens super gemakkelijk in onderhoud en duurzaam! Lederen kinderschoenen zijn voorzien van een stevig contrefort ( dit wordt ook wel het hielstuk genoemd. Lees hier alles over de contrefort!). Deze kinderschoenen zijn vaak ook voorzien van een voorgevormd en lederen voetbed dit zorgt ervoor, in combinatie met het hielstuk dat het hielbeen mooi recht in de schoen blijft staan.
 
• Voorzien van een stevige kunststof contrefort (hielstuk)
Het hielstuk zorgt ervoor dat het hielbeen van uw zoon of dochter recht in de schoen gehouden wordt.
• Verstevige neuskap
De neuskap beschermd de tenen en zorgt ervoor dat de schoenen tegen een stootje kunnen.
• Rubberen loopzool,
De loopzool is slijtvast, soepel en stevig.
• Cambreur,
De cambreur zorgt ervoor dat de voet op het juiste punt afwikkeld.
 
Piedro sport schoenen
 

Piedro sport in wijdtematen

Daarnaast wordt de schoen gemaakt in een brede- en smalle wijdtemaat. Dit betekend dat de schoen (nagenoeg) altijd bij iedere voet past en anders kan de schoen altijd passend gemaakt worden. 

De schoen wordt gemaakt in wijdtemaat 3 en wijdtemaat 5 (wijdtemaat 3 wordt algemeen als smal tot middel verkocht en wijdtemaat 5 middel tot breed). 

"Wist u datjes"

• "Wist u dat de Piedro sport sneakers klein uitvallen?"

Dit betekend dat u beter een maat groter kunt bestellen dan uw zoon of dochter heeft.

• "Wist u dat de Piedro sport schoenen gemaakt worden van een mesh materiaal"

Dit materiaal is waterdicht en wordt over het leer heen gesmolten (gevulcaniseerd) om de sportieve look te creeren.

• "Wist u dat de binnenzolen van deze sneakers bekleed zijn van leder"

Leder is stevig, duurzaam, vormt mooi naar de voeten en neemt goed vocht op. Daarnaast liggen de binnenzolen in de Piedro sport schoenen los. Daarom zijn de schoenen zijn dus ook goed te gebruiken voor kinderen met een steunzool

• "Wist u dat de Piedro sport schoenen zijn voorzien van een stevige kunststof ''stootneus''?"

De Piedro sportschoenen zijn voorzien van een kunststof stootneus zodat de schoenen ook tegen een ''stootje'' kunnen. De neuzen gaan zo aanzienlijk langer mee waardoor de schoenen en stuk duurzamer worden! 

• "Wist u dat de Piedro sportschoenen extreem goed verstelbaar zijn?"

Bijna alle Piedro sportschoenen zijn voorzien van een speciale vetersluiting. De schoenen worden namelijk om een speciale manier op de leest gespannen tijdens het productie proces. Dit zorgt ervoor dat de schoenen beter verstelbaar worden. Deze maakwijze en het feit dat er verschillende wijdtematen gemaakt worden heeft al resultaat dat de schoenen door nagenoeg iedereen goed gedragen kunnen worden.