Hielspoor klachten? 

Wilmo heeft de oplossing!

Wat is hielspoor? 

Hielspoor is een (klein) scheurtje in de peesplaat aan het hielbeen. Dit scheurtje veroorzaakt een ontsteking wat de pijn oplevert. Het vocht van de ontsteking wordt in de bloedbaan ''geduwd'' tijdens het lopen/staan wat enorm pijnlijk kan zijn. Het is ook daarom dat mensen over het algemeen het meeste last hebben in de ochtend (tijdens het opstaan) of als mensen een lange periode hebben gezeten. Het vocht krijgt dan namelijk de tijd om terug naar de ontsteking te gaan. 

Wat is hielspoor?

Bovenstaand plaatje Bron: hielspoorinfo.nl/

Hielspoor wordt ook vaak als verzamelnaam gebruikt voor klachten/pijn onder de hak (bij kinderen) en overbelastingen. Een overbelasting is daarentegen niet hetzelfde als een hielspoor.

Wilmo anti-hielspoor inlegzolen

https://www.youtube.com/watch?v=KQEIILZogr0

De halve ‘’anti-hielspoor’’ zolen van Wilmo zijn speciaal door ons geselecteerde inlegzolen die effectief hielklachten verlichten. De binnenzolen zijn voorzien van een goede hielontlasting onder het hielbeen en de te ver uitgerekte peesplaat (Plantar Fascia) of een klein scheurtje bij de aanhechting van het hielbeendoor overbelasting, waar de ontsteking zit.

De anti-hielspoor binnenzolen zijn uitermate geschikt in combinatie met fysio therapie, massage of shock wave therapie. Ook is aan te bevelen de binnenzolen lang nadat de hielspoor is opgelost te dragen tijdens intensief gebruik (sporten, lange wandeling etc.) om te voorkomen dat u opnieuw last van hielspoor krijgt door overbelasting van de voeten.

Shop hier uw hielspoor oplossing!

Hielspoor verhelpende leder halve inlegzolen Hielspoor verhelpende sport halve inlegzolen
Hielspoor verhelpende leder hele inlegzolen Hielspoor verhelpende sport hele inlegzolen

Klik hier om onze collectie inlegzolen te bekijken

Sport problemen (hielpijn of achillesproblemen)

Vaak is de peesplaat een lange periode minder goed of zelfs slecht ondersteund, waardoor er een scheurtje/ontsteking is gekomen in de peesplaat. Het lichaam maakt vocht aan die de bestrijding van de ontsteking tegen gaat. Het wegduwen van dit vocht is erg pijnlijk en dient ontlast te worden. De Wilmo anti-hielspoor binnenzolen zijn hiervoor een uitermate goede oplossing.

Doordat de anti-hielspoor binnenzolen verend zijn, zorgen ze ervoor dat de doorbloeding in de voeten soepel kan blijven verlopen. Hierdoor kan het vocht en de afvalstoffen van de ontsteking in de bloedbaan worden opgenomen en krijgt het lichaam de kans om het scheurtje met eventueel een ontsteking, te herstellen.

Waarom halve hielspoor binnenzolen?

Doordat onze speciaal geselecteerde binnenzolen halve binnenzolen zijn, passen de zolen bijna in ieder type schoen. Dit komt omdat ze voorin de schoen geen ruimte innemen (bij de tenen). Ook komt de hiel t.o.v. de voorvoet iets omhoog waardoor de achilles en m.n. de aanhechting bij de hiel ontlast wordt.

Hielspoor bij kinderen

Hielspoor kan nagenoeg niet voorkomen bij kinderen, dit komt omdat de voeten nog in de groei zijn. Vaak wordt een overbelasting of de ziekte van Sever verward met hielspoor bij kinderen. Bij Wilmo kunnen we goed uitsluiten op basis van de klachten hoe we uw zoon/dochter kunnen helpen om van de klachten af te komen. 

klik hieronder om meer te weten te komen over kindervoetontwikkelingen.

Lees hier alles over de kindervoetontwikkeling

Hielspoor slippers / zomer sandalen

Sinds het jaar 2000 heeft orthopedisch schoenhersteller Ben Willemsen van Wilmo uitgevonden hoe je Birkenstock slippers perfect aan kan passen om hielspoor te verhelpen. Het mooie van de aanpassing is dat het onzichtbare hielspoor aanpassing is en kan in ieder nieuw paar Birkenstock slippers gemaakt worden.

Het voordeel van een Birkenstock slipper met hielspoor aanpassing is dat ze in de zomer lekker buiten gedragen kunnen worden en in de winter heerlijk voor in- en rondom huis als ''pantoffel''.

Hielspoor oplossing in Birkenstock Gizeh

Hielspoor correctie in Birkenstock Gizeh

Kosten hielspoor aanpassing in Birkenstock slippers:

€29,50 per paar bij Birkenstock slippers die bij ons aangeschaft zijn.

€39,50 per paar bij Birkenstock slippers van elders.

Neem via deze button hieronder contact met ons op en maak een afspraak met één van onze specialisten

Ik wil graag mijn Birkenstock slippers laten aanpassen

Hielspoor mailing

Wilt u gratis onze hielspoor mailing ontvangen met handige tips over het voorkomen maar ook over hoe u het beste om kunt gaan met een hielspoor? Vul hieronder uw gegevens in!

 

We respect your email privacy