Breed onderwerk 

Het is belangrijk dat de schoenen die u uitkiest gefabriceerd is op een breed onderwerk. Dit is noodzakelijk omdat de zool de breedte van de schoen bepaald.

Wijdte van de schoen

Het is daarnaast ook belangrijk dat er voldoende leer op de wreef wordt gebruikt. Dit is de wijdte van de schoen. Vaak is het bij een brede voet noodzakelijk om ook een schoen te kiezen die wijdt of wijdt te verstellen is.

Een schoen die goed verstelbaar is kan bijvoorbeeld gemakkelijker aan- en uitgetrokken worden. Hoe meer gaatjes er onder elkaar zitten, hoe beter de schoen versteld kan worden. Daarnaast kan een schoen met een goede sluiting ook een wijder gemaakt worden op de wreef.

Goed voorbeeld

Dit model van Trackstyle is voorzien van een hele goede vetersluiting, omdat de veters ver naar beneden doorlopen en ook ver open en dicht getrokken kunnen worden.

Minder goed voorbeeld

Een model waar de gaatjes dus hoofdzakelijk op de wreef van de voet gemodelleerd zijn is dus minder geschikt voor een brede voet. Zie hier een voorbeeld van een minder geschikt model:

Ritssluiting

Als er een ritssluiting in de schoen gemaakt is, let er dan goed op dat het een schuine rits is. Een schoen met een schuine rits kan aanzienlijk verder openen gezet worden en maakt de instap dus een lekker ruim. Een rechte rits doet dit dus vanzelfsprekend aanzienlijke minder. 

Soepele leersoort

Tenslotte is een schoen gemaakt van een soepele leersoort aan te bevelen, bijvoorbeeld suède of vet nubuck. Soepel leder vormt mooi naar de voeten van uw zoon of dochter en zit meteen ook comfortabeler dan een hele stugge leersoort.

Brede kinderschoen merken

Brede kinderschoenen merk Bunnies

Bunnies JR heeft modellen die op een brede zoolbasis gemaakt worden en schoenen die goed in wijdte te verstellen zijn. (Deze schoentjes zijn alleen voor de ‘’kleintjes tot om en nabij 3 jaar)

Bekijk hier al onze Bunnies JR kinderschoenen

Brede kinderschoenen merk ShoesmeShoesme heeft speciale modellen die op een brede zoolbasis gemaakt worden. (Deze schoentjes zijn alleen voor de ‘’kleintjes tot om en nabij 4 jaar)

Bekijk hier al onze Shoesme kinderschoenen

Brede kinderschoenen merk GattinoAlle schoenen van Gattino zijn gemaakt op een gemiddelde tot brede leest. De schoenen zijn dus wel ongeschikt bij een extreem brede voet! 

Bekijk hier al onze Gattino kinderschoenen

Brede kinderschoenen merk BraqeezEen aantal modellen van Braqeez worden met een goede wijde sluiting gefabriceerd. Daarom zijn deze modellen geschikt voor een wat breder voetje.

Bekijk hier al onze Braqeez kinderschoenen

Brede kinderschoenen merk PiedroPiedro maakt veel  van hun modellen in 2 (tot wel 4) verschillende wijdtematen, van smal tot extra breed. Daarnaast maakt Piedro ook gebruik van verschillende onderwerken. Dit betekend dat Piedro keuze heeft in smalle- maar ook in brede kinderschoenen.

Bekijk hier al onze Piedro kinderschoenen

Brede kinderschoenen merk Red RagRed Rag maakt bij sommige modellen gebruik van een breed onderwerk daarnaast zijn bijna alle modellen van Red Rag goed in wijdte te verstellen.

Bekijk hier al onze Red Rag kinderschoenen / teenslippers met bandje om de enkel

Brede kinderschoenen merk TrackstyleTrackstyle maakt gebruik van extreem smalle maar een extreem brede leesten en onderwerken. Dit betekend dat een aantal modellen van Trackstyle geschikt zijn voor brede maar ook extreem brede kindervoeten.

Bekijk hier al onze Trackstyle jongensschoenen

Brede kinderschoenen merk Yellow CabYellow Cab maakt over het algemeen gebruik van een gemiddelde tot brede leest.

Bekijk hier al onze Yellow Cab kinderschoenen

 Brede kinderschoenen merk Clic!Clic! maakt gebruik van verschillende onderwerken dit betekend dat Clic zowel smalle als brede kinderschoenen in de collectie heeft. 

Bekijk hier al onze Clic kinderlaarsjes

Brede kinderschoenen merk TwinsTwins maakt gebruik van extreem smalle maar een extreem brede leesten en onderwerken. Dit betekend dat een aantal modellen van Twins geschikt zijn voor brede maar ook extreem brede kindervoeten.

Bekijk hier al onze Twins meisjesschoenen

Verschil in breedte en wijdte bij kinderschoenen