Breedtematen en wijdtematen

Veel schoenen van grote merken als Piedro, Trackstyle en Twins zijn voorzien van breedte/wijdte maten. Steeds vaker krijgen wij dan ook vragen over welke breedtemaat een bepaalde schoen heeft. Met name van klanten die graag hun schoenen online bestellen.

 

Het probleem

Op schoenen van deze merken staat nagenoeg altijd de wijdtemaat weergegeven, maar dit is niet altijd het geval. Dit maakt het online kopen van kinderschoenen verwarrend voor de klant die juist een bepaalde maat nodig heeft.

Verschil in wijdtematen en breedtematen

Voorbeeld:

Trackstyle hanteert de wijdtematen 2,5 – 3,5 en 5,5.

Sommige schoenen die voorzien zijn van wijdtemaat 5,5 zijn smaller dan schoenen met wijdtemaat 3,5.

Hoe kan dit?

Dit is afhankelijk van de zoolbasis, sommige onderwerken van Trackstyle lopen spitser toe die aanzienlijk minder breed zijn dan de onderwerken van de ”groffere” urbanzool van Trackstyle.

 Verschil in breedte en wijdtematen

Dit is het voorbeeld bij schoenen van het merk Trackstyle en Twins. Natuurlijk is dit niet het enige merk met dit probleem!

 

Verschil breedtemaat en wijdtemaat

Er is nog altijd veel verwarring over wat een breedtemaat en wat een wijdtemaat is. Vaak denken mensen dat dit namelijk hetzelfde is wat niet het geval is.

- Wat is een breedtemaat

Breedtemaat is afhankelijk van de zoolbasis. Hoe breder het onderwerk, hoe breder de schoen!

- Wat is een wijdtemaat

Een wijdtemaat is de hoeveelheid leder er is gebruikt in combinatie met de sluiting (Hoogte). Dus, hoe verder de schoen te verstellen is, hoe wijder de wijdtemaat is. De wijdtemaat is ook afhankelijk van de hoeveelheid leer dat er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef. Hoe meer leer hoe wijder de schoen is.

TIP: Kom langs in onze winkel in Breda voor het beste advies

Wilt u er 100% zeker van zijn dat uw zoon of dochter op de perfecte schoenen loopt, kunnen wij u het beste helpen in onze winkel in Breda. Hier bent u 7 dagen per week welkom! Daarnaast kunnen wij in onze winkel schoenen aanpassen naar de voet. Dit betekend: als schoenen net niet goed zitten om welke reden dan ook, we de schoenen aanpassen zodat de schoenen perfect aansluiten! Dit kan bijvoorbeeld met een simpele losse binnenzool maar ook specialistische aanpassen volledig gemaakt van kurk of losse voetbedden.

Van onze eigen bron

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit stukje tekst nog vragen aan mij? Stel deze gerust! 

U kunt mij of mijn vakkundige collega's 7 dagen per week bereiken via onze Facebookpagina om uw vragen openbaar te stellen, via de mail: webwinkel@wilmo.nl of WhatsApp: 06 - 131 42 726

Bedankt voor het lezen en graag tot horens! 

Mike Willemsen

Mike Willemsen